Пилешко задушено с печени зеленчуци

Мария СимоваМария СимоваГуру108156102913
20/10/2016
"За здраве и красива фигура хапвайте пилешко задушено с печени зеленчуци "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо335
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с подготовката на зеленчука. Почистваме и нарязвам тиквичките на тънки колелца, лука на полумесеци, чушките на лентички и моркова на тънки ленти. Посоляваме и оставяме настрани да постоят докато мариноваме месото. Нарязваме месото на малки късчета.

Добавяме соевия сос, пресования чесън, олиото и малка част от виното. Разбъркваме и оставяме да престои на хладно. Междувременно изпичаме зеленчуците в сух оребрен тиган до златист загар. Поставяме ги в кутия с капак и затваряме да омекнат.

В тиган с незалепващо покритие и капак нагряваме олиото, добавяме маринованото месо, малко сол и запържваме докато се изпари сокът. Добавяме виното и затваряме капака. Готвим до готовност на месото, ако е нужно добавяме малко топла вода. Месото трябва да остане на мазнина.

Добавяме зеленчука, разбъркваме леко и внимателно. Поръсваме с черен пипер, слагаме капак и изключваме котлона. Оставяме ястието да се поохлади и сервираме.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар