Начин на приготвяне
Почистете чесъна и го счукайте в хаванче. Сложете го в купа заедно със сока на лимона, соев сос и мед.
Разбъркайте, нарежете пилешкото месо на парченца и го сложете в купата. Покрийте и оставете в хладилник - пилешкото се маринова за 2 часа.
Извадете прасковите от компота, сложете в блендер, сипете 150 мл от сока им и пасирайте до гладък сос.
Сложете дълбок тиган на котлона, отцедете месото, сипете зехтина, загрейте, сложете месото и запържете от всички страни до златисто. Сипете бульона и покрийте за 10 минути да се задуши месото.
Сварете пастата по указание на опаковката. Добавете прасковеното пюре при месото. Разбъркайте, гответе 2-3 минути и подправете със сол и пипер.
Нишестето разтворете в малко вода, разбъркайте и сипете в тигана, за да сгъстите леко соса. Отцедете талиателите и сложете в тигана с малко от течността на варенето.
Разбъркайте и поднесете. Може да поднесете и по моят начин като сложите в чинии пастата и отгоре залеете със соса.
Бележки: Може да използвате всякаква паста, получава се прекрасен и много вкусен сос, който ви препоръчвам. Талиателите с пилешко и праскови са много вкусни, повярвайте!