Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с пилешко и праскови

Талиатели с пилешко и праскови

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Талиатели с пилешко и праскови
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ароматът на това пиле с паста ще ви плени"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • талиатели - 400 г
  • праскови - 1 бр. компот
  • лимони - 1 бр.
  • мед - 3 с.л.
  • соев сос - 1 с.л светъл
  • чесън - 2 скилидки
  • бульон - 100 мл пилешки
  • зехтин - 20 мл
  • нишесте - 1 с.л. царевично
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чесъна и го счукайте в хаванче. Сложете го в купа заедно със сока на лимона, соев сос и мед.

Разбъркайте, нарежете пилешкото месо на парченца и го сложете в купата. Покрийте и оставете в хладилник - пилешкото се маринова за 2 часа.

Извадете прасковите от компота, сложете в блендер, сипете 150 мл от сока им и пасирайте до гладък сос.

Сложете дълбок тиган на котлона, отцедете месото, сипете зехтина, загрейте, сложете месото и запържете от всички страни до златисто. Сипете бульона и покрийте за 10 минути да се задуши месото.

Сварете пастата по указание на опаковката. Добавете прасковеното пюре при месото. Разбъркайте, гответе 2-3 минути и подправете със сол и пипер.

Нишестето разтворете в малко вода, разбъркайте и сипете в тигана, за да сгъстите леко соса. Отцедете талиателите и сложете в тигана с малко от течността на варенето.

Разбъркайте и поднесете. Може да поднесете и по моят начин като сложите в чинии пастата и отгоре залеете със соса.

Бележки: Може да използвате всякаква паста, получава се прекрасен и много вкусен сос, който ви препоръчвам. Талиателите с пилешко и праскови са много вкусни, повярвайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: