Домашно пиле с ориз

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Домашно пиле с ориз
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Уж лесно ястие, което всички сме готвили, а така се получава толкова вкусно"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • домашно пиле - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 4 ч.ч. от месото
  • зехтин - 3 с.л
  • лук - 1 глава кромид
  • куркума - 1 к.л.
  • джоджен - 1 щипка
  • риган - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете пилешкото на парчета, сложете в тенджера под налягане и сварете за 30 минути до омекване. Отцедете месото, обезкостете и го накъсайте. Прецедете бульона.

Сложете зехтина в тиган, почистете лука и го нарежете на дребно, сложете и изпържете до омекване.

Измийте ориза под течаща студена вода и го сложете в тигана. Разбъркайте и пържете, докато стане стъклен, подправете със сол, пипер, джоджен, малко риган и куркума.

Изсипете ориза в тава, сложете накъсаното месо и сипете четири чаши от бульона на пилето. Разбъркайте и сложете в загрята фурна за 30 минути на 180 градуса.

Оризът на фурна в комбинация с домашното пиле е много вкусен.

Поднесете домашното пиле с ориз със салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: