Начин на приготвяне
Почистете и нарежете пилешкото на парчета, сложете в тенджера под налягане и сварете за 30 минути до омекване. Отцедете месото, обезкостете и го накъсайте. Прецедете бульона.
Сложете зехтина в тиган, почистете лука и го нарежете на дребно, сложете и изпържете до омекване.
Измийте ориза под течаща студена вода и го сложете в тигана. Разбъркайте и пържете, докато стане стъклен, подправете със сол, пипер, джоджен, малко риган и куркума.
Изсипете ориза в тава, сложете накъсаното месо и сипете четири чаши от бульона на пилето. Разбъркайте и сложете в загрята фурна за 30 минути на 180 градуса.
Оризът на фурна в комбинация с домашното пиле е много вкусен.
Поднесете домашното пиле с ориз със салата по избор.