Начин на приготвяне
Затоплете леко млякото, сложете лъжичка захар и маята, разбъркайте и оставете маята да шупне. Пресейте брашното в купа.
Добавете захарта при шупналата мая и разбъркайте с тел, сложете яйцата ванилията и отново разбъркайте. Накрая добавете пресятото брашно и разтопеното масло.
Разбъркайте с лъжица, след това размесете тестото с ръце. Трябва да ви се получи гладко и леко лепкаво тесто. Покрийте и оставете за час.
Размесете тестото и разделете на две. Разточете едната част на правоъгълна кора, намажете я с половината течен шоколад, нарежете на ленти и усучете леко.
Навийте във формата на охлюв и поставете в тава с хартия за печене. Така направете всички до изчерпване на тестото.
Намажете с разбит жълтък и запечете в загрята фурна на 170 градуса за 30 минути до златисто. Охладете охлювчетата преди да ги хапнете.
Тестените охлювчета с течен шоколад са страхотни.