Бърза торта Ябълка

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Бърза торта Ябълка3 / 3
27/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Цветовете на есента върху вашата торта!"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 3 бр. готови
  • маскарпоне - 250 г
  • сметана - 200 мл сладкарска за разбиване
  • захар - 3 с.л. кристална
  • ябълки - 300 г настъргани на най - ситното ренде
  • шоколад - 60 г настърган или шоколадови капки
  • лимони - 1 бр. сок
  • за поръсване и украса
  • какао
  • пудра захар - за поръсване
  • ябълки - 3 бр. по една жълта, червена и зелена ябълка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тортата се приготвя бързо и е много лесна, освен вкусна. От парче хартия си изрежете шаблон във форма на ябълка, голям колкото да го наложите върху тортените блатове! Два от тях изрежете по шаблона. От третия изрежете няколко листенца и дръжка.

Настържете ябълките на най-ситното ренде, не ги изцеждайте от сока, така блатовете ще се напоят и станат сочни. Прехвърлете ги в голяма купа и посипете с 3 с.л. кристална захар.

Изсипете маскарпонето. Хомогенизирайте много добре получената смес.

В друга купа разбийте охладената сметана. Ползвайте подсладена. Добавете шоколадовите капки и разбъркайте внимателно.

В красива чиния сложете един от блатовете, отгоре разстелете ябълковата плънка.

Поставете втория блат и намажете с разбитата сметана. Почистете от вътрешността червената, зелената и жълтата ябълки. Изрежете тънки кръгчета и полейте със сока на един лимон. Така ябълките няма да променят цвета си.

Наредете ги върху плодовата торта в красив безпорядък. Изрязаните листенца поръсете с пудра захар. Дръжката посипете с какао и монтирайте на тортата.

Изчакайте 4-5 часа, за да се овкусят добре блатовете и тогава нарежете!

Бързата торта Ябълка е много ефектна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ГЕРГАНА ЯНКОВА
ГЕРГАНА ЯНКОВА
Много оригинална идея! Поздравления! :)
21.10.2016 11:28
1
Покажи всички подкоментари