Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Пърженки от царевица и чоризо

Пърженки от царевица и чоризо

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Пърженки от царевица и чоризо
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
8 мин.
Порции
4
"Солени аламинутки подходящи за обяд или вечеря!"

Необходими Продукти

  • царевица - 1 консервна кутийка 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 50 мл
  • чоризо - 1 пръчка - 60 г
  • брашно - около 100 г за сгъстяване
  • лук - зелен
  • сол
  • чесън
  • черен пипер
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевицата се намачква леко, за да пусне скорбяла и да се сгъстят по-лесно пърженките. Чоризото се реже на дребни кубчета и се прибавя към царевицата. Яйцето се разбива и се сипва при останалите продукти.

Накрая добавяте подправките на вкус и сгъстявате с брашно, така че да може да загребвате с лъжица без да изтича веднага. Пържат се в маслото и се поднасят топли за по-силен аромат на запърженото чоризо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: