Начин на приготвяне
Намажете агнешкото със смес от олиото, черен, червен пушен пипер, сол и девесил. Натрийте добре месото, сложете в тава, полейте с бирата и покрийте тавата с алуминиево фолио.
Сложете тавата в загрята на 180 градуса фурна и печете месото 30 минути, след това намалете градусите на 160 и печете 2 часа.
Почистете и нарежете картофите, извадете месото, махнете фолиото, сложете картофите около месото, подправете със сол, черен пипер и малко червен пипер.
Разбъркайте ги в мазнината стекла се от печенето и сипете бульона.
Сложете тавата отново във фурната, увеличете градусите на 180 и печете агнешкото още 30-40 минути.
Поднесете печеното агнешко с гарнитура от картофките и салата по избор.
Агнешкото с картофи, приготвено по този начин, е много вкусно.
Коментари
Изписвайте внимателно рецептите, ако искате да сте полезни.