Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печено агнешко с картофи на фурна

Печено агнешко с картофи на фурна

Печено агнешко с картофи на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
4
"Печено агнешко с картофи на фурна е задължителна рецепта на всеки Великденски обяд"

Необходими Продукти

  • агнешки - 2 кг
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 6 скилидки
  • картофи - 1 кг
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
  • розмарин - 1 с.л.
  • риган - 1 с.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица - за картофите
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа си поставяме олиото, чесъна, които е пресован, пресните и ситно накълцани розмарин, риган и мащерка.

Всичко това разбъркваме много добре.

Агнешкото, което сме нарязали на порции, натриваме, първо, с черен пипер и сол на вкус, а след това - с готовата смес.

Картофите обелваме и нарязваме, като разпределяме на дъното на тавичката.

Посоляваме ги и поръсваме с чубрицата.

Отгоре поставяме агнешкото, добавяме бялото вино и водата.

Покриваме съда плътно с алуминиево фолио и поставяме агнешкото с картофи в предварително загрята на 180-200 °C фурна за около 2 часа.

След като изтече това време, премахваме фолиото и запичаме печено агнешко с картофи на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: