Начин на приготвяне
В купа си поставяме олиото, чесъна, които е пресован, пресните и ситно накълцани розмарин, риган и мащерка.
Всичко това разбъркваме много добре.
Агнешкото, което сме нарязали на порции, натриваме, първо, с черен пипер и сол на вкус, а след това - с готовата смес.
Картофите обелваме и нарязваме, като разпределяме на дъното на тавичката.
Посоляваме ги и поръсваме с чубрицата.
Отгоре поставяме агнешкото, добавяме бялото вино и водата.
Покриваме съда плътно с алуминиево фолио и поставяме агнешкото с картофи в предварително загрята на 180-200 °C фурна за около 2 часа.
След като изтече това време, премахваме фолиото и запичаме печено агнешко с картофи на фурна.