Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Клефтико - агнешко с картофи по кипърски

Клефтико - агнешко с картофи по кипърски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Клефтико - агнешко с картофи по кипърски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • чесън - 1 глава
  • сирене - 100 г кефалотири, може и обикновен кашкавал
  • маслини - 15 броя, стафидати, обезкостени
  • картофи - 1 кг, пресни, малки
  • чушки - 2 печени и обелени
  • зехтин - 5 сл
  • магданоз - 2 сл
  • риган - 2 сл
  • розмарин - 2 сл
  • кимион - 1 сл млян
  • лимони - сок от 1 лимон
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шпиковайте агнешкото със скилидките чесън, като направите малки разрези и вкарате в тях чесъна. След това месото се маринова със зехтина, накълцания магданоз, ригана, розмарина, кимиона, сол, черен пипер и лимоновия сок. Покрийте го добре и го оставете за 1 нощ в хладилника да се овкуси.

На следващия ден прехвърлете месото в намазнена голяма тава, покрийте го с фолио и сложете да се пече за 3-4 часа. На около 2-3 час махнете фолиото и добавете почистените цели картофчета заедно с настърганото сирене кефалотири, маслините и нарязаните чушки.

Долейте чаша гореща вода, овкусете със сол и черен пипер, сложете фолиото и отново върнете да се доизпече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Светла
Светла
На каква температура се пече?
И не се ли допича без фолио?
Благодаря!
29.09.2013 20:08