Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Баница със сирене и точени кори

Баница със сирене и точени кори

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Баница със сирене и точени кори3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Запретвайте ръкавите, защото най-вкусните баници се правят с ръчно точени кори и щипка любов"

Необходими Продукти

  • За корите
  • брашно - около 400 - 500 г
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • мая - 40 г
  • За плънката
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 300 г
  • За помазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Малко от прясното мляко се изсипва в купа заедно с маята, захарта и малко брашно. Разбърква се хубаво.

Трябва да стане гъста каша. Оставя се настрани да шупне. След това към тази смес се добавят и останалите изброени продукти за корите.

Замесва се средно меко тесто. Полученото тесто се разделя на пет топки или шест еднакви по големина топки. Всяка топка тесто се помазва с олио се остава за около 20-тина минути. След това всяка топка се разточва върху набрашнена маса.

Топките тесто се разточват на тънки кори. В отделно купа се разбъркват сиренето и яйцата. Всяка кора се поръсва с малко от сместа от яйцата и сиренето. След което се навива на руло.

След като е навита на кора се прехвърля във намаслена предварително тава и се навива на охлюв. Започва се от средата към края.

След като всичките кори са подредени в тавата, баницата се оставя за 15-20 минути.

След което витата баница се пече на 200 градуса до готовност.

Баницата със сирене и точени кори е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Краси А.С.
Краси А.С.
Браво за рецептата! Стана уникално вкусна баничка.
24.03.2020 12:15