Начин на приготвяне
Почистете лука и го нарежете на полумесеци. Поставете тиган на котлона, сипете зехтина и загрейте.
Сложете лука и запържете като периодично разбърквайте. Когато лука придобие златист цвят сложете балсамовия оцет, оставете да се изпари и добавете мед, сол, черен пипер и мащерка.
Разбъркайте и гответе няколко минути. Махнете от котлона и оставете да се охлади. Разгънете бутер тестото и го нарежете на квадрати с големина на страните около 10 см.
В тавата, в която ще печете сложете хартия за печене, подредете квадратите в нея с малко разстояние между тях.
Вземете вилица и направете няколко бода в средата на тестените квадрати, при печене това ще помогне да се надигнат само страните, които ще оформят лек борд.
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете по лъжичка от лука в средата им и начупете по малко от синьото сирене върху всеки. Разбийте жълтъка и намажете страните на бутерките.
Сложете тавата във фурната и печете до златисто около 15 минути, според фурната.
Преди поднасяне ги оставете върху метална решетка да се охладят.
Бутерките със сладък лук и синьо сирене са страхотен вариант за предястие за гости.
Коментари
Ще ги направя. Това пие много вино ;) ))