Гръцка баклава с кексова плънка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
5k
6
Гръцка баклава с кексова плънка
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
22/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви40 мин.
Общо55 мин.
Порции12
"Кой може да отрече, че гръцките рецепти за баклава са сред най-сполучливите?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете корите на две части. Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете брашното с бакпулвера и разбъркайте. Накрая добавете едро смлените орехи и разбъркайте с шпатула.

В подходяща тава подредете 1/2 от корите, като всяка мажете с разтопено масло. Изсипете кексовата смес и подредете останалите кори, също намазани с масло. С остър нож нарежете внимателно баклавата.

В касерола сипете олиото и го сгорещете. Залейте баклавата и печете на 180 градуса, около 35-40 минути. Оставете да се охлади, поне за 4 часа и пак я нарежете (при печене се слива). Пригответе сиропа от захарта и водата.

Варете 5-6 минути, добавете ванилията и залейте вашата баклава. Консумирайте добре охладена.

Получава се невероятен гръцки сладкиш, с който можете да зарадвате вашите гости и близки.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: