Начин на приготвяне
Слагаме сок от компот от праскови - 1/2 ч.ч в купа. Потапяме първите 3 бисквити в сока за кратко.
Взимаме подходящ съд и слагаме на дъното първи ред бисквити. Режем прасковите на тънки парчета - полумесеци.
Редим прасковите плътно една до друга. Отгоре намазваме с 1 1/2 с.л конфитюр от смокини.
В 1/2 кофичка гъсто кисело мляко слагаме 1 ч.л пудра захар и разбъркваме до гладка смес. Нанасяме 1/2 от млякото върху реда със смокините.
Другите 4 бисквити ги потапяме една по една в сока от компота. Редим ги върху млякото. Следва ред нарязани на тънки полумесеци праскови и пак ред конфитюр от смокини.
Завършваме с ред от друга 1/2 кисело мляко. Заглаждаме. Най-накрая натрошаваме 1/2 бисквита на дребно. Слагаме за кратко да се стегне в хладилника.
Сладкиша го зная от моя колежка, прави го когато не разполага с много време.
Изваждаме го от хладилника и го минаваме леко по стените на съда с тънък нож, за да се отлепи. Режем на 4 парчета. Натрошената бисквита можем да я заменим с още 1 нарязана праскова, но ако я консумираме веднага.
Десертът Няма време е страхотен!