Начин на приготвяне
За този истински домашен сладолед разделете белтъците от жълтъците.
В жълтъците добавете 3 лъжици захар и разбийте с миксер.
Налейте 100 мл студено мляко и всичко разбъркайте отново с миксера.
В тенджера сложете 400 мл мляко, ваниловата захар и включете котлона да заври.
В горещото мляко добавете да се свари и сместа от жълтъците.
Варете 5 минути. Добавете маргарина и бъркайте, докато не се разтопи.
Смъкнете от котлона. Прехвърлете в стъклена или пластмасова купа, за да се охлади по-бързо сместа.
Белтъците разбийте с 6 лъжици захар и ги добавете към другата смес. За кратко разбийте с миксера.
Получената смес разделете на две части, към едната прибавете разтопения на водна баня шоколад и разбийте с миксера. Другата част оставете така за чистия млечен сладолед.
Двете смеси сипете в пластмасов съд, сложете капак и поставете във фризера за поне час (докато не стегне).
Извадете от фризера. Извадете топки с помощта на лъжица за сладолед и сервирайте.
Да ви е сладко!
Коментари