Лапад с ориз и пилешко месо

22/12/2019
"Лапад,ориз и пилешко - най-добрата комбинация!"
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 995
  • Преглеждания за месеца733
  • Преглеждания за седмицата66
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • лапад - 600 г замразен
  • лук - 1 бр.
  • олио - 4 с. л.
  • ориз - 5 с. л.
  • червен пипер - 1 с. л.
  • джоджен - 10 листа
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сваряват пилешките бутчета, обезкостяват се и нарязваме на едри мръвки. Бульонът се прецежда и се запазва.

В тенджерка се загрява мазнина и задушаваме ситно нарязан лук и ориз. Когато добие прозрачен вид сипваме червения пипер и се разбърква.

Налива се пилешкият бульон, добавят се замразеният лапад и пилешкото месо. Овкусява се със сол на вкус и оставяме на тих огън да се готви до готовност на ориза.

Малко преди края се прибавя нарязани листа пресен джоджен. Изключва се котлонът, захлупваме с капака, оставяме така за 10 минути и манджата е готова.

Лападът с ориз и пилешко месо е много вкусен.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар