Лапад с ориз и пилешко месо

Лапад с ориз и пилешко месо
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Сготви30 мин.
Общо80 мин.
Порции4
"Лапад,ориз и пилешко - най-добрата комбинация!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • лапад - 600 г замразен
  • лук - 1 бр.
  • олио - 4 с. л.
  • ориз - 5 с. л.
  • червен пипер - 1 с. л.
  • джоджен - 10 листа
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сваряват пилешките бутчета, обезкостяват се и нарязваме на едри мръвки. Бульонът се прецежда и се запазва.

В тенджерка се загрява мазнина и задушаваме ситно нарязан лук и ориз. Когато добие прозрачен вид сипваме червения пипер и се разбърква.

Налива се пилешкият бульон, добавят се замразеният лапад и пилешкото месо. Овкусява се със сол на вкус и оставяме на тих огън да се готви до готовност на ориза.

Малко преди края се прибавя нарязани листа пресен джоджен. Изключва се котлонът, захлупваме с капака, оставяме така за 10 минути и манджата е готова.

Лападът с ориз и пилешко месо е много вкусен.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: