Начин на приготвяне
Сварете пилешкото месо във вряла вода с лъжичка сол. Обезкостете го, махнете кожата и нарежете на ситно.
В загрято олио запържете ситно нарязания лук - и пресен, и стар. Бланширайте лапада, отцедете и нарежете ситно. Добавете в тенджерата лапада, ориза и разбъркайте, докато се запържи леко.
Поръсете лапада с ориз с червен пипер и сипете 800 мл вода и сол на вкус. Оставете да поври, докато оризът набъбне и добавете нарязани листенца пресен джоджен.
Прехвърлете вкусната манджа в тавичка и печете на 180 градуса до готовност на ориза. Поднесете с лъжица кисело мляко и пресен чесън.
Уникално вкусно пилешко с лапад и ориз, добър апетит!