Баница в кексова форма

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
371
2k
955
1k
7
24/10/2016
"Толкова пухкава и сочна - отсега ще приготвяме баниците само в кексови форми, честна дума "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо163 067
  • Преглеждания за месеца777
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовите кори за баница се режат на ивици. Ивиците трябва да са широки около 1 см. Ивиците се разделят една от друга. Не трябва да има слепени ивици от корите за баница.

В отделна купа се разбиват хубаво яйцата. Към тях се добавят олиото, бакпулвера и газираната вода. Разбърква се всичко хубаво. След което се добавя и натрошеното сирене. Отново се разбърква.

Към сместа се прибавят и нарязаните ивици от корите за баница. Всичко се разбърка хубаво. Не трябва да останат сухи ивици от корите за баница. Формата за кекс с помазва хубаво отвътре с олио. Готовата смес се изсипва във формата за кекс.

Баницата се пече на умерена фурна на 180 градуса до готовност.

Силиконова въртяща точилка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконова въртяща точилка
10.99 лв.
Виж ››

Ако тестото често присъства на вашата трапеза под различна, вкусна форма, вероятно ви трябва удобна точилка, с която да го превръщате в такава. С удобни за захващане дръжки и въртящ се цилиндър, нашата силиконова точилка е идеална за целта.

Рейтинг

5 8
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Таня Арабаджийска
За първи път правя такава баница, много ми хареса. Бърза, лесна и вкусна.
0
0
Христилияна Василева
Радвам се, че ви е харесала.
0
0
Станка Славова
Тази рецепта е много успешна! Многократно съм правила тази баница и винаги ми се е получавала много добре! Изпробвайте я и ще се уверите.
9
2
Христилияна Василева
Винаги се получава.
0
0
Антония
Антония
20.04.2017 09:53
Чудесна ! До сега съмя правила само с кисело мляко, но и тази ни хареса много! Благодаря за рецептата!
3
0
Христилияна Василева
Моля
0
0