Начин на приготвяне
Готовите кори за баница се режат на ивици. Ивиците трябва да са широки около 1 см. Ивиците се разделят една от друга. Не трябва да има слепени ивици от корите за баница.
В отделна купа се разбиват хубаво яйцата. Към тях се добавят олиото, бакпулвера и газираната вода. Разбърква се всичко хубаво. След което се добавя и натрошеното сирене. Отново се разбърква.
Към сместа се прибавят и нарязаните ивици от корите за баница. Всичко се разбърка хубаво. Не трябва да останат сухи ивици от корите за баница. Формата за кекс с помазва хубаво отвътре с олио. Готовата смес се изсипва във формата за кекс.
Баницата се пече на умерена фурна на 180 градуса до готовност.
Коментари