Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница със спанак и сирене

Баница със спанак и сирене

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Баница със спанак и сирене1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
"Една прекрасна баница от традиционната българска кухня. Няма въобще да ви убеждаваме колко е вкусна, който е опитвал знае"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет за баница
  • спанак - 500 г
  • яйца - 4 броя
  • сирене - 250 - 300 г краве
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1 пакетче разтопено
  • прясно мляко - 200 мл или вода
  • сусам - за поръсване по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и нарежете на ситно спанака.

Загрейте олиото в тенджера и попарете в него спанака за 2 минути при непрекъснато бъркане. Свалете от котлона и оставете да се охлади леко.

Към спанака добавете предварително разбитите 3 яйца и натрошеното сирене. Объркайте добре. Намаслете тавата, в която ще печете баницата. Вземете кора, прегънете я на две намажете я леко с разтопеното масло и разпределете от плънката.

Завийте я на руло и сложете по края в тавата, като останалите така приготвени кори редите в кръг в тавата- отвън към центъра. Разбийте 4-тото яйце с 200 мл вода или прясно мляко и залейте баницата.

По желание поръсете с малко сусам. Сложете да се изпече в предварително загряна фурна на умерена температура до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
59
47
35
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марин
Марин
Рецептата е уникалта,много лесна и бърза.
20.04.2018 17:20
Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Баницата със спанак е класика в жанра! Две мнения няма!
14.05.2017 12:45