Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Дърпана баница с ябълки

Дърпана баница с ябълки

Дърпана баница с ябълки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
160 мин.
Порции
7
"Ако всеки дърпа към него тавата с баницата, да знаете, че става дума за дърпана баница с ябълки"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 300 мл
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • оцет - 1 с.л.
  • брашно - колкото поеме(не трябва да лепи)
  • За плънката
  • ябълки - 5 - 6 обелени и настъргани
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти замесвате тесто, което не трябва да лепи. Разделете на три топки.

Намажете ги с олио, покрийте с кърпа и оставете хубаво да си починат (трябва тестото да стане много меко, за да може да се дърпа добре).

Вземате една топка и с ръце я дърпате като мекица. Целта е първо средата да ви стане прозрачна.

Оставяте на масата и продължавате внимателно да дърпате краищата. Трябва да прозира покривката отдолу. Готовия лист поръсете с 1-2 с.л олио и изрежете с нож краищата.

Разпръснете от обелените, рендосани и изцедени ябълки, които предварително сте смесили с канелата.

Навийте на руло. Сложете сладката баница в намаслена тавичка и печете на 200 градуса с вентилатор.

Дърпаната баница с ябълки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: