Начин на приготвяне
От посочените продукти замесвате тесто, което не трябва да лепи. Разделете на три топки.
Намажете ги с олио, покрийте с кърпа и оставете хубаво да си починат (трябва тестото да стане много меко, за да може да се дърпа добре).
Вземате една топка и с ръце я дърпате като мекица. Целта е първо средата да ви стане прозрачна.
Оставяте на масата и продължавате внимателно да дърпате краищата. Трябва да прозира покривката отдолу. Готовия лист поръсете с 1-2 с.л олио и изрежете с нож краищата.
Разпръснете от обелените, рендосани и изцедени ябълки, които предварително сте смесили с канелата.
Навийте на руло. Сложете сладката баница в намаслена тавичка и печете на 200 градуса с вентилатор.
Дърпаната баница с ябълки е готова.