Начин на приготвяне
Сварете 800 мл от млякото с половината захар. Разбийте яйцата с останалата захар, добавете ванилията и рома.
В друг съд разтворете брашното с останалото мляко. Прибавете ги към яйцата, разбъркайте добре и ги прибавете към врящото мляко, като бъркате енергично.
След като кремът се сгъсти, свалете от котлона. Нарежете козунака на парчета с дебелина около 1 см.
Охладете кафето и към него добавете захарта. Потапяйте парчетата козунак в кафето и ги подредете във форма с разкопчаващи се страни.
Изсипете 1/3 от горещия крем. Подредете втори ред от козунака, изсипете още една част от крема и покрийте с трети ред от козунака.
Завършете с крем и оставете тортата в хладилник поне за една нощ. Поръсете с какао и поднесете!
По желание, може да сложите между редовете козуначен сладкиш локум, цитрусови корички, ядки, плодове и др.
Тортата с козунак и кафе е страхотна.
Източник: Апетитно с Peych!