Торта с козунак и кафе

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Торта с козунак и кафе
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Апетитно изкушение, което ще ви накара деликатно са забравите, че сте на диета"

Необходими Продукти

  • козунак - около 400 г
  • кафе - 300 мл инстантно
  • захар - 15 г
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2/3 ч.ч.
  • ванилия - 3 - 4 бр.
  • ром - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете 800 мл от млякото с половината захар. Разбийте яйцата с останалата захар, добавете ванилията и рома.

В друг съд разтворете брашното с останалото мляко. Прибавете ги към яйцата, разбъркайте добре и ги прибавете към врящото мляко, като бъркате енергично.

След като кремът се сгъсти, свалете от котлона. Нарежете козунака на парчета с дебелина около 1 см.

Охладете кафето и към него добавете захарта. Потапяйте парчетата козунак в кафето и ги подредете във форма с разкопчаващи се страни.

Изсипете 1/3 от горещия крем. Подредете втори ред от козунака, изсипете още една част от крема и покрийте с трети ред от козунака.

Завършете с крем и оставете тортата в хладилник поне за една нощ. Поръсете с какао и поднесете!

По желание, може да сложите между редовете козуначен сладкиш локум, цитрусови корички, ядки, плодове и др.

Тортата с козунак и кафе е страхотна.

Източник: Апетитно с Peych!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: