Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Домашна торта с кафе

Домашна торта с кафе

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Домашна торта с кафе1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Ние сме заклети почитатели на домашните торти и не отказваме покани за тях, особено ако са толкова вкусни, колкото тази"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • сметана - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар
  • шоколад
  • сол
  • орехи
  • за крема
  • кафе - 2 ч.ч. еспресо
  • яйца - 4 бр.
  • нишесте - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - 16 с.л.
  • масло - 500 г
  • ликьор - 100 г "Мока"
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме смес за блат като разбиваме хубаво яйцата. Към тях добавяме 1 щипка сол, сметаната и брашното. Брашното се прибавя последно и постепенно, като целта е да получим тесто, което при бъркане да се отлепя от стените.

Готовото тесто разделяме на 8 топки. Всяка една топка се разточва на много тънка кора, която се разстила върху хартия за печене и са набожда на много места с вилица. След това се изпича до готовност на умерена (170 градуса) фурна.

Докато блатовете се пекат, ние приготвяме крема. За целта разбиваме яйцата със захарта. Като бъркаме непрекъснато добавяме брашното и нишестето. Добавяме и кафето и слагаме сместа на котлона, на тих огън. Бъркаме докато се сгъсти.

Сваляме сгъстената смес и продължаваме да разбъркваме, докато се охлади. Добавяме омекналото и разбито масло и ликьора и отново разбъркваме до получаването на хомогенен крем.

Намазваче охладения блат с крем, покриваме го с друг блат и притискаме. Така редуваме до изчерпване на блатовете и крема. С помощта на остър нож заравняваме тортата отстрани, а с остатъците я покриваме.

Щедро наръсваме с настърган шоколад и смлени орехови ядки. Прибираме поне за 3 часа в хладилник, след което е готова за поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: