Начин на приготвяне
Приготвяме смес за блат като разбиваме хубаво яйцата. Към тях добавяме 1 щипка сол, сметаната и брашното. Брашното се прибавя последно и постепенно, като целта е да получим тесто, което при бъркане да се отлепя от стените.
Готовото тесто разделяме на 8 топки. Всяка една топка се разточва на много тънка кора, която се разстила върху хартия за печене и са набожда на много места с вилица. След това се изпича до готовност на умерена (170 градуса) фурна.
Докато блатовете се пекат, ние приготвяме крема. За целта разбиваме яйцата със захарта. Като бъркаме непрекъснато добавяме брашното и нишестето. Добавяме и кафето и слагаме сместа на котлона, на тих огън. Бъркаме докато се сгъсти.
Сваляме сгъстената смес и продължаваме да разбъркваме, докато се охлади. Добавяме омекналото и разбито масло и ликьора и отново разбъркваме до получаването на хомогенен крем.
Намазваче охладения блат с крем, покриваме го с друг блат и притискаме. Така редуваме до изчерпване на блатовете и крема. С помощта на остър нож заравняваме тортата отстрани, а с остатъците я покриваме.
Щедро наръсваме с настърган шоколад и смлени орехови ядки. Прибираме поне за 3 часа в хладилник, след което е готова за поднасяне.