Начин на приготвяне
Всички продукти да са със стайна температура. Сложете в купа цеденото мляко и сметаната заедно с пудрата захар и разбъркайте до еднородна смес. Почистете плодовете и нарежете на дребно. Може да ползвате всякакви плодове според сезона.
Смесете желатина с малко студена вода и разбъркайте, оставете за няколко минути да набъбне. Разтворете го на водна баня, като внимавате да не заври.
Охладете го и сложете в млечната смес. Разбъркайте и внимавайте да не се пресече сместа, ако желатинът е горещ, а млякото студено ще се пресече.
Затова е важно продуктите да са със стайна температура и да охладите желатина. Сложете в продълговата кексова форма или терин домакинско фолио, така че да покрива дъното и стените на формата.
Разтопете леко шоколада на водна баня, на дъното на формата с лъжица сложете на различни места от шоколада, сложете малко от плодовете, сипете половината млечна смес, добавете останалите плодове и останалата млечна смес.
Поставете формата в хладилник за минимум 6 часа, за да стегне желатинът. Накрая извадете десерта, като издърпате фолиото и обърнете в чиния, поръсете с малко какао и плодове.