Начин на приготвяне
Разделете захарта на две части. Към едната част прибавете белтъците, а към другата - жълтъците. Разбийте поотделно двете смеси.
Готовите смеси съединете внимателно и добавете брашното, нишестето и бакпулвера. Разбъркайте. Добавете ваниловата захар и нарязаните на парчета сушени плодове.
Разделете сместа на две части и изпечете два блата. Още топли ги сиропирайте със сока от ананасовия компот.
Пригответе сметановия крем /разбийте на гъст сняг с миксер/, добавете към крема бисквитките, начупени на малки парченца.
Намажете единият блат със сметановия крем. Наредете парченца ананас от компота и парченцата бисквитки. Отгоре сложете още един слой сметана. Сложете и втория блат. Намажете цялата торта обилно със сметана. Отгоре полейте с жълтия ликьор.
Капнете точици течен шоколад. С помощта на клечица ги разстелете, като чертайте по средата на всяка точка, без да вдигате клечката.
Гарнирайте с парченца сушен ананас и парченца от компота. Покрийте тортата отстрани със смлените орехи и стритите на прах бисквитки.
Оставете плодовата торта за няколко часа на хладно.
Тортата Изкушение с ананас е готова.