Начин на приготвяне
Всички зеленчуци се почистват и измиват. Нарежете ги на парчета, които да са удобни за мелене. Всички зеленчуци смелете на машинка за месо.
Сложете в дълбока голяма тенджера или чист леген, разбъркайте и добавете солта.
Оставете на хладно за един час. Разбъркайте отново и разпределете в чисти стерилизирани бурканчета.
Затворете с капачките и обърнете с капачката надолу. В продължение на седмица всеки ден обръщайте бурканите.
Бележка: Зеленчуковата подправка няма нужда от стерилизация, голямото количество сол я държи и няма да се развали.
Солта е много, затова, когато ползвате подправката в ястията, пробвайте преди да добавите още сол. Заради солта се слага по половин чаена до една чаена лъжичка на ястие.
В началото сложете по малко и след това регулирайте количеството според вкуса ви.
Добавката е чудесна, затова не се колебайте. Ако ви притеснява количеството сол, намалете го и стерилизирайте за 10 мин.
Универсалната зеленчукова подправка е готова.
Коментари