Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Универсална зеленчукова подправка

Универсална зеленчукова подправка

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Универсална зеленчукова подправка
Снимка: Сия Рибагина
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Опитните домакини винаги държат по няколко бурканчета от тази универсална подправка под ръка, защото с нея всяко ястие става по-вкусно"

Необходими Продукти

  • лук - 1 кг кромид
  • чушки - 1 кг червени
  • домати - 1 кг
  • моркови - 1 кг
  • чушки - 1 кг зелени
  • целина - 1 връзка листа
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се почистват и измиват. Нарежете ги на парчета, които да са удобни за мелене. Всички зеленчуци смелете на машинка за месо.

Сложете в дълбока голяма тенджера или чист леген, разбъркайте и добавете солта.

Оставете на хладно за един час. Разбъркайте отново и разпределете в чисти стерилизирани бурканчета.

Затворете с капачките и обърнете с капачката надолу. В продължение на седмица всеки ден обръщайте бурканите.

Бележка: Зеленчуковата подправка няма нужда от стерилизация, голямото количество сол я държи и няма да се развали.

Солта е много, затова, когато ползвате подправката в ястията, пробвайте преди да добавите още сол. Заради солта се слага по половин чаена до една чаена лъжичка на ястие.

В началото сложете по малко и след това регулирайте количеството според вкуса ви.

Добавката е чудесна, затова не се колебайте. Ако ви притеснява количеството сол, намалете го и стерилизирайте за 10 мин.

Универсалната зеленчукова подправка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivo
Ivo
ДОБРА ИДЕЯ !
31.10.2016 18:38
4
4