Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Туршия от гулия и моркови

Туршия от гулия и моркови

Туршия от гулия и моркови
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Такава туршия не сте яли досега - хрупкава, ароматна и и много вкусна"

Необходими Продукти

  • гулия - 2 кг
  • моркови - 2 кг
  • целина - 1 глава
  • хрян - 1 корен
  • морска сол - 200 г едра
  • вода - 5 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гулията първо се накисва във вода поне няколко часа.

Хубаво е да се остърже с нож на течаща вода, става бавно и малко трудоемко и бавно, затова ако нямате това търпение само я изчеткайте да падне пръста и хубаво измийте. Която е по-едра нарежете на парчета.

Морковите също измийте хубаво и нарежете на кръгчета. Пригответе си буркани и напълнете с гулията и моркова, парченца от хряна и целината.

В голям съд разтворете едрата сол със преварена и охладена вода, ако е нужно я прецедете. Залейте зеленчуците и затворете с капачки, след седмица туршията е готова.

Туршията от гулия и моркови е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не
22.12.2023 10:28
Анонимен
Анонимен
Само да попитам, жулиета бели ли се?
09.11.2021 17:17
1