Начин на приготвяне
Почистете и измийте ориза под течаща вода до отстраняване на нишестето.
Загрейте маслото и добавете ориза. Запържете докато оризът се избистри. Прибавете една ч.ч. топла вода и разбъркайте. Гответе на тих огън.
Бъркайте непрекъснато, докато водата се усвои от ориза. Овкусете с подправките по желание /кърито е най-много/.
Работете така, докато усвоите всичкото количество вода. Ако оризът ви се стори хрупкав, налейте още малко топла вода. Готовия ориз оттеглете от котлона.
Почистете чушките от семенната част и от дръжките. Нарежете ги на лентички и ги запържете в загрятото олио, докато поомекнат.
Преди поднасяне гарнирайте ориза с пържените чушки.
Къри оризът с пържени чушки е вкусен и лесен.