Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Къри»Къри ориз с червена леща

Къри ориз с червена леща

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Къри ориз с червена леща
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Хем веган, хем толкова вкусно, че да си оближеш пръстите"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • леща - 150 г червена
  • ориз - 220 г
  • бульон - 800 мл зеленчуков
  • къри - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 2 с.л. пресен нарязан на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в дълбок тиган на умерен огън. Запържете лука до златисто за около 5 мин.

Добавете кърито и разбъркайте хубаво за около 1 мин. Добавете бульона и го оставете да кипне.

Прибавете лещата и ориза, оставете да заври, намалете котлона и захлупете с капак.

Гответе около 25 мин или докато оризът е готов, а лещата е омекнала. При необходимост добавете малко вода.

Овкусете с черен пипер и сол на вкус. Поръсете с нарязан на ситно пресен магданоз или кориандър.

Къри оризът с червена леща е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: