Начин на приготвяне
В дълбока купа се смесват брашното, содата за хляб, канелата и джинджифилът. Кората на един лимон се настъргва. В дълбока тенджера, на слаб огън се разтапят маслото, захарта и меда. След като се разтопят, се отстраняват от котлона.
Когато сместа изстине, се прибавя яйцето, брашното с подправките и настърганата лимонова кора. От получената смес се замесва меко тесто. Джинджифиловото тесто се оставя поне за един час в хладилника.
След като извадите тестото от хладилника се разточва с дебелина около половин сантиметър и се изрязват сладки с формички. Изрязаните сладки се нареждат в тава, която е предварително застлана с хартия за печене.
Пече се на предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 8 минути. Внимавайте да не ги прегорите, трябва им много малко. Отгоре джинджифиловите сладки се покриват с фондан и се украсяват.
Коментари