Начин на приготвяне
Смесете подсладителя с водата и загрейте на тих огън. Когато се смесят, добавете маслото и разбърквайте, докато получите хомогенна смес.
Добавете и подправките, свалете от огъня и разбъркайте енергично. Оставете сместа да се охлади до стайна температура без да разбърквате. Когато изстине, добавете содата, а след това и брашното, лъжица по лъжица, до получаването на меко тесто.
Замесете тестото върху предварително набрашнена повърхност. Оформете го на топка, завийте го във фолио за свежо съхранение и го оставете за 12 часа в хладилник.
Загрейте фурната на 170-180 градуса. Извадете тестото от хладилника и го разточете на много тънка кора. С помощта на формички си изрежете бисквитки и ги подредете в тава, дъното на която сте покрили с хартия за печене.
Печете бисквитките в предварително загрятата фурна за не повече от 6-8 минути. Оставете ги 3-4 минути да се охладят, след това ги прехвърлете върху решетка, докато изстинат напълно.