Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Коледни джинджифилови сладки

Коледни джинджифилови сладки

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
23 мин.
Общо
103 мин.
Порции
80
"За празника не пропускайте да почерпите любимите си хора с вкусни и ефектни сладки с джинджифил"

Необходими Продукти

  • масло - 85 грама
  • мед - 100 грама
  • захар - 3 супени лъжици
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 260 г.
  • сода за хляб - 1/2 кафена лъжица
  • канела - 1 супена лъжица
  • джинджифил - 1 супена лъжица
  • лимони - 1 бр. кора
  • фондан - бял
  • сладкарски бои
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се смесват брашното, содата за хляб, канелата и джинджифилът. Кората на един лимон се настъргва. В дълбока тенджера, на слаб огън се разтапят маслото, захарта и меда. След като се разтопят, се отстраняват от котлона.

Когато сместа изстине, се прибавя яйцето, брашното с подправките и настърганата лимонова кора. От получената смес се замесва меко тесто. Джинджифиловото тесто се оставя поне за един час в хладилника.

След като извадите тестото от хладилника се разточва с дебелина около половин сантиметър и се изрязват сладки с формички. Изрязаните сладки се нареждат в тава, която е предварително застлана с хартия за печене.

Пече се на предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 8 минути. Внимавайте да не ги прегорите, трябва им много малко. Отгоре джинджифиловите сладки се покриват с фондан и се украсяват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чудесни са и без фондан, лимонова кора и боя! Малко по-пикантни идват, но на мен и семейството ми това много ни допадна!
26.12.2022 16:26
1