Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата с тел. Добавяме захарта и прясното мляко и пак разбиваме. Намазваме си тавата, в която ще печем баницата. Разгъваме корите.
В намазнена тава слагаме 2 от корите и ги поръсваме с олио с помощта на лъжица. Натрошаваме си сиренето в купа. Поръсваме корите с малко от сиренето.
После си взимаме с голяма лъжица от яйчената смес и поливаме отгоре. Редим пак две кори. Поръсваме с олио. Нанасяме равномерно част от сиренето. Поливаме със сместа от яйцата, захарта и прясното мляко. И така, докато свършат продуктите.
Най-отгоре поливаме с останалата смес. Печем на 190 гадуса в загрята предварително фурна до готовност.