Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко, в което предварително се угасили содата. Добавете щипка сол и олиото.
Сложете натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Разбъркайте всички продукти, ако ви се вижда гъста сместа, долейте много малко водичка.
Включете фурната на 200 градуса да загрява.
Намазнете хубаво тавата, в която ще печете, с мас - аз използвах стъклена тава.
Наредете тракийските кори в тавата, като ги редите на хармоника.
С черпак вземете от заливката и залейте пухкавата баница, с вилица разтворете тук-там корите, да може са попие хубаво заливката.
Отгоре върху залятата баница сложете с върха на лъжичката мас на 3-4 места.
Сложете баницата с кашкавал да се пече във вече загрялата фурна.
Изпечете баницата до хубава хрупкава коричка.
Когато е готова баницата със сирене и кашкавал, покрийте за около 5 мин с кърпа.
Коментари