Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с крема сирене и пудра захар

Банички с крема сирене и пудра захар

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
1254922644202
Банички с крема сирене и пудра захар
Снимка: Цветанка Цветанова
1 / 2
23/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Заповядайте, каним ви на закуска"

Необходими Продукти

  • вода - 500 мл
  • яйца - 1 бр.
  • сол - щипка
  • брашно - 1 кг
  • мас - за намазване
  • олио - за намазване
  • плънка
  • крема сирене
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркват се яйцето, водата и солта и се добавят към брашното, като се меси тесто. Разделя се на 10 топки и се омазняват обилно със свинската мас и олиото.

Почиват 30 минути на топло и се разточват с мазнина. Слага се олио на разточената кора, сгъва се на две и се маже с крема сиренето.

Сгъва се още два пъти да стане на лента. Пече се в загрята на 250 градуса фурна до зачервяване. Поръсват се с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: