Мини пица Роза

27/10/2016
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2833860653
"Класическата пица има сериозен конкурент за вниманието ви в лицето на тази страхотна пица роза "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо941
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка се разбърква маята с 100 мл топла вода, солта и захарта. В дълбока купа изсипваме брашното и правим кладенче по средата. Изсипваме шупналата мая, добавяме млякото и олиото и започваме да замесваме меко тесто.

След като омесим тестото го прехвърляме в дълбока купа, като го намазваме леко с олио, за да не хваща коричка. Покриваме го със свежо фолио за съхранение и оставяме на стайна температура за 2 часа да удвои обема си.

През това време нарязваме салама или кашкавала на тънки ивици. След като тестото е готово, отделяме 1/3 от него и разточваме правоъгълна кора с дебелина 3мм и нарязваме на ивици с ширина 3-4 см.

Намазваме ивиците с доматено пюре или кетчуп и започваме да редим продуктите, като редуваме салам, кашкавал до края на ивицата. Навиваме ивицата и отгоре поръсваме с шарена сол. Така докато свърши тестото.

Покриваме тавата за печене с фолио и нареждаме мини розичките и оставяме 20 минути да втаса. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-30 минути.

Забележка: Ако ви остане тесто, може да го замразите в камерата за следващият път или да направите 1 голяма пица. По желание към плънката може да добавите чушки, гъби, пресни домати или каквото друго ви дойде на ум.подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

ГЕРГАНА ЯНКОВА
Благодаря! И на вкус е хубава :)
0
0
ГЕРГАНА ЯНКОВА
Маята е суха - 15 г
0
0
Ваня Георгиева
Благодаря, много ефектна е на визия предполагам и на вкус.
0
0
Ваня Георгиева
В продуктите си пропуснала маята а каква е суха или прясна-кубче?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв