Начин на приготвяне
Приготвяне на кейк попса. Яйцата се разбиват със захарта. Към тях се добавя разтопеното масло, млякото и брашното с бакпулвера. Разделя се на 4-5 части и всяка се оцветя с избрания оцветител.
Пригответе си формата за кейк попса. Започнете да сипвате във всяко гнездо от различните цветове, като ги редувате последователно. Формата се затваря и кейк попсовете се пекат на 180 градуса около 20 минути. Извадете и оставете да се охладят.
Приготвяне на желето. В тендежерка се слагат къпините, захарта и водата. Варят се около 7 минути и се претрива през цедка. Сместа се връща обратно в тенджерата. Оставя се да изстине и към него се добавя желето за торти.
Слага се отново на котлона да заври, бърка се 1-2 минути и желето е готово. Оставя се за 1 минути да се охлади и се разпределя във фунийките.
Те се прибират в хладилника, докато приготвите крема. В купа се разбива сметаната. В друг съд се разбива крема сиренето с пудрата захар и заквасената сметана. Прибавя се към разбитата сметана и се разбърква хубаво. Изсипете крема в пош и напълнете фунийките.
В друг пош сипете разбита сметана и направете по една розичка. Поставете по едно цветно топче (кейк попс), предварително украсени с разтопен бял и черен шоколад. До украсете ги с шарени пръчици, топчета, череши и т.н. Оставят се в хладилника за 1-2 часа да стегнат.
От дозата за кейк попса излизат доста бройки. Останалите просто потопете в шоколад или така си ги хапнете.
Кейк попс във фунийка с чийз крем и къпиново желе са готови.