Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Лодка от кайма с пълнени гъби и кашкавал

Лодка от кайма с пълнени гъби и кашкавал

Лодка от кайма с пълнени гъби и кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Няколко такива лодки за обяд и диетата ви е отплувала безвъзвратно на дъното на добрите ви намерения. Но си струва"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 3 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • кимион
  • чубрица
  • черен пипер
  • печурки - 8 бр. гъби
  • за пълнежа на гъбите
  • бекон - 200 г пушен
  • топено сирене - 50 г
  • кашкавал - 100 г за поръсване
  • кисели краставички - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с дребно нарязания кромид, чукнете яйцето, добавете киселото мляко и галетата, подправките. Омесете каймата добре.

В малка правоъгълна тавичка сложете каймата и я разплескайте по дъното, като образувате борд по стените на тавичката.

Почистете гъбите от пънчетата, посолете ги, напълнете ги с дребно нарязания бекон и топено сирене, подредете ги върху каймата.

Нарежете краставичките на кубчета и ги сложете в средата на тавичката, добавете и остатъка от нарязания бекон.

Запечете пълнените гъби за 30 мин. на 220 градуса, поръсете с настърган кашкавал, оставете да се запече, и извадете от фурната.

Лодката от кайма с пълнени гъби и кашкавал е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: