Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Бирени мезета»Паниран кренвирш на клечка

Паниран кренвирш на клечка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Паниран кренвирш на клечка
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Партито чака само тези панирани кранвирши, за да започне"

Необходими Продукти

  • за панировката
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • нишесте - 2 с.л царевично
  • брашно - 2 с.л. царевично
  • кренвирши - 6 - 7 бр.
  • за овалване
  • брашно - 2 - 3 с.л. царевично
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с млякото. Добавете солта, содата, нишестето и брашното.

Разбъркайте хубаво, за да не останат бучици. Оставете да почине около 30 минути. Всеки кренвирш срежете на две.

Във всяка част сложете по едно шишче. Сипете повечко мазнина в тигана. Изсипете сместа в дълбок съд, купата на пасатора например.

Оваляйте кренвиршите в царевичното брашно, а след това ги потапяйте в сместа.

Пържете до златисто, трябва им не повече от 1 минута. Извадете и ги сложете върху кухненска хартия да се отцедят.

Панираният кренвирш на клечка е страхотно бирено мезе.

Източник: Храна за моите канибали

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: