Начин на приготвяне
В купа сипете топлото мляко. Добавете захарта, маята и 2с.л брашно. Разбъркайте и оставете маята да се активира.В друга купа пресейте брашното. Направете кладенче и изсипете маята, захарта и разтопеното масло.
Замесете меко и гладко тесто.Оставете да втаса около 40 минути. Разточете тестото на правоъгълна кора. В купичка смесете мекото масло, захарта , канелата и бадемовия марципан.Разбъркайте хубаво с вилица.Намажете кората с пълнежа и поръсете със сушени плодове (стафиди, боровинки и др.).
Завийте на руло и го разрежете на две по дължина.Обърнете двете части с рязаното нагоре и ги преплетете. Застелете тава с хартия за печене.Преместете рулото и го завийте на венец.Поръсете с филирани бадеми и оставете да втаса за 30 минути.
Печете на 180 градуса, около 35 минути.Извадете венеца от фурната.Оставете да се охлади и по желание го поръсете с пудра захар.
Източник- Cooks and Bakes
Коментари