Начин на приготвяне
Разтворете маята в топлата вода и малко от захарта и с нея замесваме меко тесто с двата вида брашно. Оставете да втаса.
Отделете топче с размера на портокал, от което ще приготвите охлювите.
Разточете топчето и го намажете обилно с масло, а отгоре и с течен шоколад. Навийте го на руло и отрежете отделни охлювчета. Подредете ги в тава с хартия за печене и
Останалото парче тесто разточете на голям правоъгълник, отново намажете с масло и поръсете с ароматна смес от захар и канела.
Отново навийте на руло, което трябва да срежете по дължина през средата.
Усучете двата фитила и оформете венеца, като направите украса от боровинките и захарните снежинки, а по желание може да добавите и др. детайли.
Изпечете коледния венец в загрята 180 градуса фурна 30 минути.
Вкусна и ароматна КОЛЕДА !
Коментари