Яхния със свинско и праз

24/12/2019
"Вкусна селска яхния, точно както я обичаме "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 192
  • Преглеждания за месеца714
  • Преглеждания за седмицата60
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително свинското месо до готовност и го обезкостете.

В тенджера загрейте олиото и запържете ситно нарязания праз и лук. Гответе, докато омекнат. Добавете нарязаните домати, гъби и морков, а след това обелените и нарязани на кубчета картофи.

Гответе при непрекъснато бъркане, докато зеленчуците се задушат и омекнат. Прибавете червения пипер, обезкостеното месо и налейте от бульона, докато покриете продуктите.

Овкусете със сол и черен пипер. Гответе свинската яхния на тих огън, докато ястието се сгъсти.

Накрая добавете размитото брашно с малко вода /да се получи кашичка/ и разбъркайте. Гответе още 1-2 минути и отстранете ястието от котлона. Гарнирайте с магданоз.

Яхнията със свинско и праз е много вкусна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар