Начин на приготвяне
Почистете и нарежете лука на едри парчета.
Сложете в глинен гювеч свинския джолан, намажете го със зехтина и поръсете със сол, черен пипер, червен и лют пипер и кимион.
Сложете дафиновия лист и зърната бахар до джолана, разпределете лука около и под него и сипете бирата.
Сложете капака на гювеча и поставете във фурната. Загрейте на 200 градуса и гответе 30 минути, след това намалете градусите на 160 и печете джолана два часа.
Накрая махнете капака и печете до златисто още 15 мин.
Опитайте се да намерите зърната бахар и дафиновия лист и ги махнете преди поднасяне.
Свинският джолан с бира е много вкусен.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за джолан на фурна, джолан с картофи или джолан в гювеч.