Супа с топчета и джинджифил

29/10/2016
"Класическа супа топчета, но с джинджифилова нотка "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо686
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се оризът и се отцежда добре. Каймата се омесва с ориза, подправя се на вкус с черен пипер, сол.

Оформят се малки топчета и се овалват в брашно. В тенджера се сипва и се кипват 2 литра вода.

Добавят се нарязания ситно лук, морков, обелени и нарязани на кубчета картофи. Когато заврат, се добавят малките топчета от кайма и обелен и нарязан ситно корен от джинджифил, варим, докато омекнат.

Прибавя се доматеното пюре и начупено фиде. Готви се на тих огън до готовност.

Разбива се 1 жълтък с 3 с.л. кисело мляко и супата се застройва.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар