Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Вкусна пица с яйце

Вкусна пица с яйце

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7268k2k12k5
Вкусна пица с яйце3 / 3
29/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Нямаме претенции, че това е оригинална италианска пица, но ви уверяваме, че това е страхотна и много вкусна семейна пица"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • мая - 7 г суха
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • за гарниране
  • яйца - 1 бр.
  • лютеница - 2 с.л
  • чушки - 1/2 бр. зелена
  • маслини - 5 бр.
  • моцарела - 30 г
  • кашкавал - 100 г
  • гъби - 30 г мариновани
  • свинско филе - 50 г пушено
  • черен пипер
  • босилек
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе тестото за пицата, като в купа пресеете брашното, сложете малко сол и киселото мляко. Разтворете маята в прясното мляко и я добавете. Размесете с ръце до получаване на гладко тесто. Покрийте с домакинско фолио и оставете да втаса за час. Тестото разделете, ще ви стигне за три средно големи пици. Разделете на три, вземете едната част и разточете на кръгла кора.

Сложете върху металната скара на печката хартия за печете, прехвърлете тестената кора върху хартията.

Нарежете половин чушка на кръгчета, кашкавала настържете, а моцарелата разрежете на не дебели парчета.

Намажете кората с лютеницата, поръсете с подправите, разпределете пушеното филе, нарязаните гъби и чушката. Поставете на места моцарела и поръсете с кашкавала.

Полейте със зехтина и чукнете яйцето и разпределете маслинките

Сложете в загрята фурна на 180 градуса до готовност за около 25 мин.

Преди консумация полейте с кетчуп или чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Вкусна пица, аз обаче разбивам яйцето и заливам пицата.
13.06.2018 17:29