Пълнени чушки с чеснов сос

МаринаМаринаПомощник Готвач93104791
30/10/2016
"Не е възможно да не харесате тези апетитни пълнени чушки с чеснов сос "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 542
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и подгответе чушките за пълнене.

Измийте и сварете ориза, но не напълно.

Нарежете лука на ситно и го запържете. След това добавете към него каймата, като я надробите с вилица. Овкусете с подправките. Когато каймата е леко запържена вече, добавете към нея свареният ориз, разбъркайте и махнете от котлона. Оставете сместа да изстине леко.

След това започнете да пълните чушките с нея. Напълнените чушки се поставят в тава. Заливат се с малко вода и олио и се пекат във фурната.

През това време може да направите соса към тях. Почистете чесъна, сложете го в блендер заедно с майонезата, копъра и водата. Блиндирайте до получаване на гладък сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар