Начин на приготвяне
Пресейте брашното, добавете останалите продукти и замесете меко тесто. Завийте купата с фолио и оставете тестото да втаса.
Може да го замесите от вечерта и да го оставите на хладно. Бавно то ще втаса до сутринта.
Премесете готовото тесто и разделете на две топки. Разточете всяка топка на кора.
Направете плънка от яйцата и натрошеното сирене. Намажете корите с масло.
Изсипете част от плънката върху едната кора, сложете втората кора отгоре и намажете с останалата плънка. Завийте на руло.
Нарежете рулото на охлювчета и ги наредете в тава с незалепващо покритие.
Оставете тутманика да втаса отново. Изпечете до златисто в умерена фурна.
Вкусните тутманичета с яйце и сирене са готови.