Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Тутманичета със сирене и салам

Тутманичета със сирене и салам

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Тутманичета със сирене и салам
Снимка: Марияна
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйце - 1 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • вода - 50 мл
  • олио - 75 мл
  • прясна мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 640 г
  • шунка - 180 г
  • сирене - 200 г
  • сусам
  • жълтък
  • олио - + 2 с.л за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в тава. Леко стоплете прясното мляко. В около 100 мл от топлото прясно мляко разтваряме маята, като прибавите и захарта и 1 с.л. от брашното. Добре е да се ползва кубче мая.

Разбъркваме добре и оставяме да шупне. Правим кладенче в брашното и слагаме сол, яйцето, олиото, останалото прясно мляко и шупналата мая, която си разтворихме.

Топла вода около 50 мл слагаме и нея в брашното. Замесваме меко тесто върху набрашнен плот. Отива около 600 г брашно и още за доомесване. Тестото го оставяме на топло да втаса за 40 мин. Делим тестото на 15 части.

Натрошаваме сиренето, а шунката я режем на малки парченца. Всяка част я оформяме на дълга лента и слагаме отгоре нарязана на ситно шунка и сирене, после загръщаме и усукваме на възел. Дооформяме с ръце.

В купичка разбиваме 1 жълтък и 2 с.л олио. Оформените тутманичета намазваме с разбит жълтък и поръсваме със сусам.

Печем в загряна на 180 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: