Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в тава. Леко стоплете прясното мляко. В около 100 мл от топлото прясно мляко разтваряме маята, като прибавите и захарта и 1 с.л. от брашното. Добре е да се ползва кубче мая.
Разбъркваме добре и оставяме да шупне. Правим кладенче в брашното и слагаме сол, яйцето, олиото, останалото прясно мляко и шупналата мая, която си разтворихме.
Топла вода около 50 мл слагаме и нея в брашното. Замесваме меко тесто върху набрашнен плот. Отива около 600 г брашно и още за доомесване. Тестото го оставяме на топло да втаса за 40 мин. Делим тестото на 15 части.
Натрошаваме сиренето, а шунката я режем на малки парченца. Всяка част я оформяме на дълга лента и слагаме отгоре нарязана на ситно шунка и сирене, после загръщаме и усукваме на възел. Дооформяме с ръце.
В купичка разбиваме 1 жълтък и 2 с.л олио. Оформените тутманичета намазваме с разбит жълтък и поръсваме със сусам.
Печем в загряна на 180 градуса фурна до готовност.