Апетитни лозови сарми
Apetitne sarme sa listovima vinove loze
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Апетитни лозови сарми

Апетитни лозови сарми

Апетитни лозови сарми
Снимка: Веселина Константинова
1 / 9
24/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
25
"Можем да изядем поне дузина от тези сармички, само да има кой да ни ги приготви"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Почистете лука и моркова и ги нарежете на ситно. Задушете ги в мазнината.

Добавете измития ориз и настъргания домат. Разбъркайте и добавете каймата. Овкусете със сол и подправки по желание.

Отстранете плънката от котлона и охладете.

Сложете от плънката върху лозовите листа и завийте на сарми.

Наредете сармите в тенджера с дебело дъно и притиснете отгоре с подходяща чиния.

Налейте топла вода, докато покриете лозовите сарми, и сложете тенджерата на тих огън да къкри до готовност.

Апетитните лозови сарми са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: