Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Еклери с фъстъчен крокан

Еклери с фъстъчен крокан

Еклери с фъстъчен крокан
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
25
"Не просто еклери, а истинско произведение на сладкарското изкуство, на което ще се насладим с удоволствие"

Необходими Продукти

  • за пареното тесто
  • вода - 100 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 100 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • за крема
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • сметана - 100 мл сладкарска
  • желатин - 1 пакетче
  • шоколадова глазура
  • фъстъчен крокант
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата и прясното мляко в подходяща тенджерка. Прибавете маслото. След като сместа заври, изсипете брашното и с помощта на дървена лъжица, бъркайте непрекъснато, докато тестото се събере. Отстранете съда от котлона и охладете.

Прибавете яйцата едно по едно, като разбивате с миксер, докато се оемат.

В тава, застлана с домакинска хартия, разпределете тестото с помощта на лъжица /може да използвате пош/, за да оформите еклерчетата.

Изпечете в загрята фурна, като внимавате да не отваряте фурната първоначално, за да не спаднат еклерчетата при печенето. Когато придобият златист цвят, ги отстранете от фурната и охладете.

Направете първият крем, като загрейте прясното мляко с брашното, захарта и жълтъците. Гответе при непрекъснато бъркане до сгъстяването на крема.

Разбийте сметаната с помощта на миксер.

Разтворете желатина по указания на пакета начин. Добавете го към сметаната, а сметаната съединете с вече охладения млечен крем.

Напълнете еклерчетата с помощта на пош.

Потопете в разтопен шоколад, а след това във фъстъчен крокан.

Еклерите с фъстъчен крокан са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: